A&Z Mérnöki Szolgáltató Kft 

szakértelem - megbízhatóság - pontosság
(email: aendzkft@gmail.commernokikft@gmail.com ; Tel/Fax:06-1-340 7085;mob.:06-30-6510513)

MŰSZAKI ÁLLAPOT RÖGZÍTÉS:

A műszaki állapot rögzítés céljáról: A műszaki állapot rögzítés célja több féle lehet A leggyakoribb az építési munkák előtt végzett műszaki állapot rögzítés, ami a szomszédos épületekben, épület részekben esetlegesen bekövetkező, az építési munkálatokkal összefüggésbe hozható meghibásodások körüli viták rendezésében nyújt segítséget.

A teljesítéshez végzett vizsgálatokról, alkalmazott módszerekről:

1.A helyszíni szemlék előkészítése és tájékoztatás: Előkészítéskor felhívtuk az önálló rendeltetési egységek, lakások tulajdonosainak a figyelmét az állapot rögzítés fontosságára. Ha a bontási és az építési munkák során az azzal szomszédos épületben, annak önálló rendeltetési egységeiben kár következik be, akkor annak bizonyítása, hogy ez a kár az építkezés során következett be az állapot rögzítés hiányában a tulajdonosokat terheli, és vitás helyzetet teremthet az építtető, kivitelező és lakás tulajdonosok között. A vitákat kivitelezési-, bontási munkák előtt végzett műszaki állapot rögzítéssel el lehet kerülni, mivel egyértelműen dokumentálják a kivitelezés-, bontás mellett álló épület, lakások műszaki állapotát az építési munkák előtt. Kizárhatók vagy bizonyíthatók, hogy a későbbi meghibásodások az építési munka során és azzal összefüggésban következtek-e be.

2.A rendelekzésre álló adatok és információk előzetes beszerzése, összegyűjtése.

3.A rendelkezésre bocsátott dokumentáció vizsgálata

4.A helyszíni szemlék és állapot rögzítés: A helyszíni szemlék alkalmával szemrevételezéses épületdiagnosztikai módszerrel végzettük el az érintett lakás, egyéb önálló rendeltetési egység, épületrész állapot felmérését. Általános esetben elegendő volt a szemrevételezéses vizsgálat, geometriai adatok colostokkal, lézeres távmérővel, mérőszalaggal történő mérése. Valamennyi helyszíni szemlén a vizsgált épületrész, lakás, önálló rendeltetési egység határoló felületeinek állapotát bemutató fényképek (esetleg video felvételek) készültnek, továbbá egy részletes helyszínen  felvett jegyzőköny.

Vállalkozási díjunkat a feladat ismeretében alakítjuk ki.

Elérhetőségeink:

tel: 06-1-3407085; mob.:06-30-6510513

Email: mernokikft@gmail.com

aendzkft@gmail.com

 

 

Asztali nézet